GOODRAM SSD Pro – Viteză şi fiabilitate

Scris de | 26 mai, 2011
GOODRAM SSD Pro – Viteză şi fiabilitate

Dacă te îndrepţi încet încet spre decizia achiziţionării unui SSD (Solid State Drive), GOODRAM îţi face o propunere extrem de tentantă – GOODRAM SSD Pro.

connect a primit în test varianta de 128GB a seriei lansate la finalul anului trecut, însă SSD-urile sunt disponibile şi în capacităţi de 64 şi 256GB.

Dincolo de avantajele majore pe care le aduc SSD-urile faţă de un hard disk clasic, cum ar fi viteza net superioară, rezistenţa la deteriorarea mecanică sau silenţiozitatea totală, modelul celor de la GOODRAM are câteva caracteristici aparte.

SSD-urile GOODRAM din seria PRO garantează viteze de scriere de 180MB/s şi de citire de 220MB/s, precum şi compatibilitate LBA de 28 şi 48 BIT. Consumul energetic este de doar 1.2W la citire.

Probabil ai auzit în urmă cu ceva vreme că SSD-urile ar avea o durată de viaţă mai scurtă, cauzată de suprascrierea informaţiei. Ei bine, era vorba despre SSD-urile din primele generaţii. Discurile GOODRAM vin cu funcţia TRIM, care te scuteşte de problemele de acest gen.

Am decis că e momentul să vedem cum se descurcă GOODRAM SSD Pro în practică, utilizând programele de benchmark ATTO Disk Benchmak şi CrystalDiskMark, versiunea 3.0.1.

Rezultatele au fost impresionante. În ATTO, SSD-ul a atins viteze de citire de 235MB/s şi de scriere de circa 190 MB/s, în timp ce CrystalDiskMark afişa, pentru viteze secvenţiale, 228MB/s la citire şi 187MB/s la scriere.

Aceste cifre, precum şi celelalte caracteristici prezentate, recomandă SSD-urile GOODRAM drept o alegere inteligentă pentru un hard disk replacement.

SSD-urile GOODRAM SSD Pro au de asemenea o garanţie de 2 ani.

Mai multe informaţii pe www.GOODRAM.com.

Etichete: , , , , , ,