Panasonic predă ecologie în şcolile din România

Scris de | 9 iunie, 2011
Panasonic predă ecologie în şcolile din România

Panasonic România pregăteşte un nou concurs pentru perioada vacanţei de vară, intitulat Concursul Florilor, care are rolul de a promova comportamentul eco în rândul elevilor din şcolile româneşti.

Concursul Florilor este organizat în parteneriat cu Grădina Botanică şi îşi propune să implice elevii de şcoală primară din Bucureşti în amenajarea unor noi zone cu flori în interiorul grădinii.

Startul concursului a fost dat în 7 iunie când peste 200 de elevi din 5 şcoli bucureştene au plantat răsaduri în zonele special amenajate din Grădina Botanică. Pentru a face concursul cât mai distractiv în ochii micuţilor, acestora li s-a alăturat şi MR GREEN, o mascotă prietenoasă, care a mers întâi prin şcoli, în perioada 1-3 iunie pentru a le explica copiilor importanţa unui comportament eco.

Elevii participanţi au primit mape în care pot să pună desene şi să îşi noteze observaţiile legate de evoluţia florilor. Astfel,  pe perioada vacanţei de vară aceştia vor trebui să aibă grijă de flori, iar în septembrie şcoala cu cea mai frumoasă grădină va fi premiată de către companie cu un produs Panasonic.

De asemenea, elevii de la şcoala câştigătoare, care vor completa mapele ca să arate cum s-au implicat în amenajarea grădinii, vor primi la sfârşitul concursului câte o pereche de căşti din partea Panasonic.

Pe lângă Concursul Florilor, Panasonic va continua să sprijine ecologia în şcolile româneşti, desfăşurând şi în anul şcolar următor programul „Şcoala copiilor – învăţare eco”. Profesorii pot beneficia prin acest program de materiale didactice pentru clasă, care pot fi accesate pe site-ul www.panasonic.ro şi pot câştiga, împreună cu şcolile lor, premii constând în produse Panasonic.

Etichete: , , ,