Tabletele nu vor salva ziarele de la declin

Scris de | 16 iunie, 2011
Tabletele nu vor salva ziarele de la declin

Încă de la apariţia iPad-ului, s-a speculat că tabletele vor ajuta foarte mult industria publicistică datorită comodităţii lecturatului şi a achiziţionării materialelor de citit. Însă, chiar şi cu această alternativă, presa tipărită se pare că-şi are soarta pecetluită.
În următorii ani, profitul revistelor digitale vor avea o creştere meteorică conform agenţiei de consultanţă şi asigurări PricewaterhouseCoopers. De la 4 milioane de dolari în profituri înregistrate anul trecut, acestea vor ajunge la aproximativ 611 milioane de dolari până în 2015.

Deşi această cifră ne pictează un viitor optimist, situaţia se schimbă în cazul ziarelor.

Dacă anul trecut ediţiile digitale ale ziarelor au adunat un profit de 150 de milioane de dolar, până în 2015 acestea se vor dubla, ajungând la doar 331 de milioane, semnalează revista Forbes.
Cu toate că abonamentele digitale reprezintă un avantaj pentru posesorii tabletelor şi pentru patronii redacţiilor, jurnalistul Jeff Bercovici(Forbes) explică: „Un câştig de 181 de milioane nu va fi nici pe departe de ajuns pentru a elimina declinul în profitul ziarelor printate , care vor scădea de la 10 miliarde în 2010 la 9.5 miliarde în 2015”.
Din fericire, în cazul revistelor, abonamentele digitale vor aduce o creştere de 162 de milioane în câştiguri.

Etichete: , , ,