Probleme serioase pentru BlackBerry

Scris de | 19 iunie, 2011
Probleme serioase pentru BlackBerry

Research In Motion, compania responsabilă cu aparatura Blackberry, a anunţat câştigurile din primul trimestru. Cu un venit de 4.9 miliarde de dolari şi un profit de 695 milioane de dolari, RIM a avut și vremuri  mai bune.

BlackBerry Playbook, tableta oferită de RIM s-a vândut în doar 500.000 de unităţi, cu mult sub aşteptări, în timp ce numărul telefoanelor expedite s-a ridicat la 13.2 milioane de dispozitive. Câştigurile sunt în declin, iar  trendul ar putea continua în al doilea trimestru. Acest lucru înseamnă că vor urma un număr nespecificat de concedieri în tabăra RIM.

O altă informaţie interesantă oferită într-o teleconferinţă de co-CEO-ul Mike Lazaridis, vizează varianta 4G a tabletei Playbook. Noul model va fi lansat în toamnă. Iniţial, RIM a anunţat în ianuarie, printr-un comunicat de presă, că Playbook 4G va fi disponibil din vară. Această întârziere e un semn evident al vremurilor grele prin care trece compania canadiană.

Pe lângă aceste câştiguri deloc flatante, săptămâna trecută Apple a anunţat serviciul iMessage, pe care analiştii îl consideră că fiind ultimul cui în sicriul RIM.

Etichete: , , ,