Gemenii Winklevoss au capitulat în faţa lui Mark Zuckerberg

Scris de | 23 iunie, 2011
Gemenii Winklevoss au capitulat în faţa lui Mark Zuckerberg

Cameron şi Tyler Winklevoss, foşti colegi de facultate şi parteneri de afaceri cu fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, au renunţat la procesul îndelungat împotriva reţelei de socializare, portretizat în celebrul film „The Social Network”.

Cei doi gemeni au abandonat ideea de a face apel la o decizie din aprilie privind procesul împotriva site-ului Facebook. Deşi au ameninţat iniţial că vor merge în faţa Curţii Supreme, gemenii Winklevoss, împreună cu partenerul lor de afaceri, Divya Narendra, au depus documente la Curtea de Apel a Statelor Unite în cursul zilei de miercuri, în care declară că nu vor continua procesul, după „consideraţii îndelungate”, motiv citat în dosar. Un reprezentant de la Facebook a comentat: „Noi am socotit procesul terminat de multă vreme. Suntem mulţumiţi de faptul că şi cealaltă tabără consideră la fel”.

În aprilie, o Curte de Apel a decis ca cei doi să primească de la Facebook 20 de milioane de dolari şi acţiuni la companie în valoare de 45 de milioane de dolari. Sentinţă care nu a fost pe placul celor doi fraţi. Imediat după, gemenii Winklevoss au declarat că vor ataca această decizie. Nu se ştie la ora actuală de ce au renunţat la apel.

Acest proces a fost un element central din povestea filmului „The Social Network”, care a câştigat premiul pentru cel mai bun film la ediţia de anul acesta a Globurilor de Aur.

Etichete: , , ,