Noi sisteme de navigaţie handheld eTrex

Scris de | 29 iunie, 2011
Noi sisteme de navigaţie handheld eTrex

Garmin a lansat o nouă gamă de dispozitive GPS handheld, din colecţia eTrex, perfecte pentru cei care preferă să călătorească fără hărţi.

Noua serie eTrex suportă fişiere GPX pentru geocaching, ce permit descărcarea locaţiilor şi detaliilor legate de puncte geocache direct pe dispozitiv, prin intermediul conexiunii USB de mare viteză.

Dispozitivele eTrex stochează şi afişează informaţii precum locaţia, terenul, nivelul de dificultate, indicii şi descrieri. Dan Bartel, vicepreşedinte al diviziei de vânzări mondiale în cadrul Garmin, a declarat într-un comunicat de presă: „Folosindu-ne de experienţa ce ne-a asigurat poziţia de lider al pieţei, precum şi de tehnologia inovatoare, am creat noul eTrex pentru a face faţă tuturor provocărilor naturii.”

Garmin eTrex 10 este adaptat utilizatorilor care caută un GPS cu dotări de bază. Dispozitivul GPS handheld beneficiază de un display monocrom lizibil în lumina soarelui, precum şi de o hartă de bază a întregii lumi, prin care puteţi afla cu mai multă uşurinţă unde vă aflaţi şi unde veţi merge. eTrex 10 este dispozitivul perfect pentru familiile care caută să intre în comunităţile tot mai mari de geocacheri.

Cu ajutorul modelelor eTrex 20 şi 30 poţi vizualiza o gamă largă de hărţi topografice, marine şi rutiere detaliate, graţie display-ului de 2,2 inci îmbunătăţit, cu 65.000 de culori, lizibil în lumina soarelui. Vândute separat, hărţile includ TOPO US 24K, numai bune pentru a porni la drum, card-uri BlueChart g2 preîncărcate pentru o zi minunată pe apă sau hărţi City Navigator, pentru indicaţii detaliate pe şosea.

eTrex 30 integrează o busolă electronică cu 3 axe care indică direcţia în care trebuie să mergei, chiar şi atunci când stai pe loc, fără a fi nevoie să îl menții ridicat. Dispozitivul beneficiază şi de un altimetru barometric ce urmăreşte schimbările de presiune, pentru a indica înălţimea exactă la care te afli, precum şi de transfer de date wireless de la o unitate la alta cu dispozitivele compatibile.

Mai mult, programul gratuit BaseCamp permite utilizatorilor să planifice şi gestioneze excursii, rute şi puncte de trecere pe care să le transfere între computer şi eTrex. De asemenea, cu Basecamp hărţile topo de 24K şi de 100K pot fi vizualizate în formate 2D sau 3D. Cu ajutorul Track Draw, utilizatorii pot trasa un drum şi obţine un profil de altitudine instantaneu pentru a determina dificultatea drumeţiilor sau aventurii de geocaching.

Noile dispozitive eTrex vor fi disponibile din ultimul trimestru al lui 2011. eTrex 10 şi eTrex 20 vor avea un preţ de vânzare recomandat de 80 de Euro, respectiv 140 de Euro. eTrex 30 va fi disponibil la un preţ de 210 Euro.

Etichete: , , , , , ,