IBM revoluţionează sistemele de stocare

Scris de | 30 iunie, 2011
IBM revoluţionează sistemele de stocare

După ce şi-au celebrat centenarul, oamenii de ştiinţă de la IBM au făcut o descoperire extraordinară: un dispozitiv de memorie numit phase change memory, care poate citi şi scrie de 100 de ori mai repede decât o memorie Flash.

Phase Change Memory are un potenţial serios de a revoluţiona întreaga industrie IT. Această îmbunătăţire semnificativă ajută la dezvoltarea unui mediu de stocare low-cost, rapid şi durabil. Actualmente, memoria Flash e cea mai folosită tehnologie de memorare a datelor. Spre deosebire de Flash, care în varianta pentru consumatori suportă 3000 de cicluri de scriere, PCM-ul e incredibil de durabil, suportând cel puţin 10 milioane. PCM-ul este, de asemenea, de 100 de ori mai rapid decât cea mai avansată memorie Flash de pe piaţă.

„Organizaţiile şi consumatorii au îmbrăţişat ideea de cloud-computing, în care majoritatea datelor sunt stocate pe in the cloud. Astfel, avem nevoie de o tehnologie de stocare cât mai rapidă, eficientă, dar şi accesibil din punct de vedere financiar” explică, Dr. Haris Pozidis, Manager de Memorie şi Probă Tehnologică la IBM Research în Zurich, decizia de a continua cercetările în acest domeniu.

Cu ajutorul tehnologiei phase change memory, transferul de date se va face într-un ritm nemaiîntâlnit în lumea IT. IBM-ul stă la baza unei posibile schimbări a paradigmei sistemelor de stocare, ce ar putea avea loc în următorii 5 ani.

Etichete: , , ,