Video chat, group chat şi alte noutăţi de la Facebook

Scris de | 7 iulie, 2011
Video chat, group chat şi alte noutăţi de la Facebook

Zvonurile s-au adeverit. Ieri, în timpul unei prezentări la sediul Facebook, Mark Zuckerberg a anunţat, pe lângă faptul că acum sunt peste 750 de milioane de utilizatori ai site-ului de socializare, în mod oficial, parteneriatul cu Skype.

Mark Zuckerberg a anunţat miercuri trei lucruri importante în timpul prezentării de la sediul Facebook din California: group chat, video-chat prin Skype şi numărul de utilizatori Facebook.

Group chat va permite utilizatorului să grupeze multiple persoane într-o fereastră, pentru o convorbire simultană, asemănătoare unei conferinţe. Persoanele din fereastră care nu se află on-line vor fi notificate de conversaţie după ce a avut loc.

Video chat combină cea mai mare reţea de socializare on-line cu cel mai mare serviciu de telefonie on-line. Facebook a semnat un parteneriat cu Skype din care s-a născut video chat-ul, descris de compania lui Mark Zuckerberg ca fiind „cea mai uşoară modalitate de a convorbi cu cineva prin video”. Video chat a fost integrat în Facebook, în platforma de chat, astfel încât convorbirea video se poate face la doar „două click-uri distanţă”. Parteneriatul va permite, de asemenea, utilizatorilor să-şi importe de pe reţeaua de socializare ştirile, mesajele, comentariile şi like-urile direct în programul lor Skype.

Cifra conturilor Facebook a ajuns la 750 milioane, o creştere semnificativă faţă de 500 milioane, adică numărul aproximativ de utilizatori de acum un an.

Actualmente serviciul de video-chat e disponibil pe Facebook în Statele Unite, urmând ca serviciul să ajungă, peste câteva săptămâni, la toţi utilizatorii, în 70 de limbi.

Etichete: , , , , ,