Facebook Video Chat: Au apărut deja şi primele pericole

⇣ Sari la articol

Un virus deghizat într-un mesaj de activare a serviciului de video chat oferit de Facebook, lansat doar acum câteva zile printr-un parteneriat cu Skype, profită de naivitatea utilizatorilor pentru a le accesa informaţiile confidenţiale. connect îţi arată cum să te fereşti de spam-ul periculos.

Aplicaţi periculoasă e deghizată într-o aplicaţie numită Video Calls, care apare pe wall-ul tău cu îndemnul „Enable video calls”.

Aplicaţia te poate induce în eroare şi poţi ajunge  să dai click pe „Allow App” cu promisiunea accesării serviciului.

Mai apoi, îţi va cere permisiunea să acceseze informaţii confidenţiale, să posteze pe Wall-ul tău, să aibă acces la Newsfeed şi aşa mai departe. Nu trebuie sub nicio formă să dai click pe aplicaţie.

Dacă apare pe wall-ul tău trebuie să o ştergi imediat. Aplicaţia este periculoasă datorită faptului că se poate răspândi foarte uşor şi poate avea acces direct la informaţiile tale personale.

Servicul Facebook de video chat se poate activa, în siguranţă, doar de pe pagina oficială la http://www.facebook.com/videocalling.

Actualmente, serviciul nu e disponibil tuturor, şi e posibil să primiţi mesajul „Video calling will be available soon”. Aceasta este o situaţie temporară, Mark Zuckerberg declarând că noul serviciu va putea fi folosit de toţi cei 750 milioane de utilizatori în săptămânile ce vor urma.