Titularizare 2011 – Roata se-ntoarce

Scris de | 13 iulie, 2011
Titularizare 2011 – Roata se-ntoarce

bac 2011Profesorii nu au scăpat. După ce elevii absolvenţi ai învăţământului liceal au dat Bacalaureatul fiind supravegheaţi de camere video, a venit acum rândul profesorilor să se bucure de susţinerea examenelor sub stresul lentilelor.

Astăzi, de la ora 10.00, aproximativ 38.000 de candidaţi vor susţine examenul de titularizare în 155 de centre. Cadrele didactice vor avea 4 ore în care să rezolve subiectele în scris. Pe tot parcursul examenului ei vor fi supravegheaţi, la fel ca şi în cazul Bacalaureatului, de camere video amplasate special pentru a elimina orice tentativă de fraudă.

Măsurile de securitate impuse odată cu Bacalaureatul a fost o temă dezbătută puternic de mass-media autohtonă. În urma rezultatelor dezastruoase – cea mai mică rată de promovabilitate din ultimii 21 de ani – elevii, dar şi părinţii, au început să dea vina pe stresul cauzat de camerele din săli. Alte persoane au socotit securitatea sporită de la Bacalaureat ca fiind o speranţă pentru evaluarea justă a competenţelor. În orice caz, impactul s-a simţit în toată România.

În lumina rezultatelor ce au indicat o rezonanţă puternică a efectului camerelor de supraveghere, Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat la TV: „ La titularizare vă asigur că va fi toleranţă zero faţă de fraudă. Eu cred că anul acesta, având în vedere ce s-a întâmplat anul trecut, vor fi consecinţe pozitive.”

Rezultatele se vor afişa la instituţiile unde s-a susţinut examenul în data de 18 iulie. În urma contestaţiilor, rezultatele finale vor fi afişate în data de 21 iulie.

Etichete: , , , , ,