Captain America l-a învins pe Harry Potter

Scris de | 25 iulie, 2011
Captain America l-a învins pe Harry Potter

Captain America: The First Avenger a detronat în week-end, spre surprinderea tuturor, filmul-eveniment Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2 de pe prima poziţie din topul box-office-ului american.

Pelicula ce-l are ca personaj principal pe Steve Rogers a încasat 65.8 milioane de dolari în weekend-ul tocmai încheiat. Captain America: The First Avenger a debutat astfel pe poziţia cea mai înaltă în box-office-ul american, loc “furat” de la ultimul film din seria de succes bazată pe cărţile lui J.K. Rowling, Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2, care a încasat doar 48.1 milioane de dolari.

Deşi a căzut pe locul doi, poziţie, totuşi, respectabilă, încasările Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2 au scăzut cu un procentaj impresionant de 72 % faţă de weekend-ul trecut. Această scădere severă a surprins pe toţi analiştii, şi a dovedit fără îndoială că după ce a trecut valul de nostalgie, a rămas un film care nu merită revăzut de mai multe ori.

Mai mult, dacă ar fi să comparăm filmul cu alte blockbuster-uri cu super eroi din vara asta, Captain America: The First Avenger a devansat la box-office: Thor (65.7 milioane de dolari), Green Lantern (53.2 milioane de dolari) sau X-Men: First Class (55.1 milioane de dolari).

Captain America: The First Avanger va fi lansat în România în data de 5 august.

Etichete: , , , , , , ,