Sanford Wallace, regele spam-ului, a fost capturat

Scris de | 6 august, 2011
Sanford Wallace, regele spam-ului, a fost capturat

Sanford Wallace s-a predat joi FBI-ului după ce a admis că a trimis mesaje de spam prin Facebook la peste 500.000 de utilizatori. Bărbatul care s-a autoproclamat „regele spam-ului” a fost arestat la Las Vegas şi ar putea sta până la 16 ani în închisoare.

Criminalitatea on-line se plăteşte scump. Acest lucru l-a simţit joi Sanford Wallace, cunoscut şi sub numele de Spamford Wallace sau David Frederix, când a fost capturat de către FBI.

Bărbatul de 43 de ani a fost acuzat că a infiltrat peste 500.000 de conturi Facebook pentru face rost de liste de prieteni, pe care le-a folosit mai apoi pentru a trimite peste 27 milioane de postări pe diferite wall-uri.

Mesaje respective păreau, la prima vedere, să fie din partea unor prieteni ai utilizatorului. În momentul în care victimele accesau acele mesaje, erau trimişi la un site care le cerea să-şi dezvăluie numele complet, adresa de e-mail şi parola. Mai mult, după ce completau formularul clandestin erau trimişi pe site-uri care îl plăteau pe Sanford cu sume impresionante pentru publicitate, informează The Telegraph.

Regele spam-ului e acum acuzat de 11 încălcări ale legii printre care fraudă şi daune aduse asupra unui calculator personal.

Sanford Wallace riscă să-şi petreacă următorii 16 ani în spatele gratiilor dacă va fi găsit vinovat. I-a fost ordonat, de asemenea, să nu mai acceseze niciodată reţeaua de socializare Facebook, ceea ce, nu e tocmai un lucru rău.

Etichete: , , , ,