National Arena: Camere de ultimă generaţie şi sisteme de recunoaştere facială

Scris de | 8 august, 2011
National Arena: Camere de ultimă generaţie şi sisteme de recunoaştere facială

National Arena s-a bucurat de un succes enorm odată cu deschiderea porţilor pentru public, însă puţini sunt cei care ştiu că în spatele arhitecturii moderne se ascunde şi un sistem tehnologic extrem de bine pus la punct, menit să asigure securitatea şi buna funcţionare a stadionului.

La fel ca şi pe marile stadioane din Europa, unde numărul mare de spectatori implică şi riscuri de securitate sporite, şi pe National Arena a fost instalat un sistem de monitorizare care începe de la partea de ticketing şi până la supravegherea efectivă a incintei.

Practic în cazul în care un vizitator face probleme, acesta poate fi localizat rapid cu una dintre cele 29 de camere mobile capabile de un zoom extrem, care asigură supravegherea. Odată localizat, rău voitorul este identificat rapid pe baza datelor furnizate în momentul achiziţionării biletului, iar în cazuri extreme accesul său poate fi restricţionat pe viitor.

La fel, în cazul în care spectatorii cu nervii mai sensibili decid să distrugă scaunele, nota de plată pentru stricăciuni le va fi trimisă la adresa furnizată în momentul în care s-a cumpărat biletul.

Rămâne să vedem cum vor funcţiona aceste sisteme cu ocazia primului meci oficial disputat pe stadion, Romania Franta, din septembrie, însă cu ocazia Nopţii Albe a Naţional Arena, când stadionul a fost vizitat de peste 100.000 de oameni, lucrurile au decurs mai mult decât civilizat.

Etichete: , , , ,