Telefoanele HTC vor avea în curând căşti produse de Beats Electronics, compania lui Dr. Dre

Scris de | 12 august, 2011
Telefoanele HTC vor avea în curând căşti produse de Beats Electronics, compania lui Dr. Dre

Compania taiwaneză HTC a anunţat ieri că va achiziţiona o parte semnificativă din compania Beats Electronics, fondată de rapper-ul Dr. Dre şi Jimmy Iovine, pentru suma de 300 milioane de dolari. În urma acestei investiţii, HTC planifică să lanseze pe piaţă telefoane cu o performanţă sonoră deosebită.

HTC va cumpăra acţiuni de 300 milioane de dolari, un procentaj de 51%, care îi va garanta control asupra companiei Beats Electronics, informează Bloomberg. Parteneriatul are ca scop integrarea unei experiente fonice la cel mai înalt nivel în smartphone-urile companiei taiwaneze.

Jimmy Iovine, co-fondatorul companiei Beats Electronics, a declarat într-un comunicat de presă următoarele: „Parteneriatul dintre HTC şi Beats by Dr. Dre oferă o oportunitate pentru cele două companii de a redefini industria smartphone-urilor.”

Peter Chou, CEO-ul HTC a comentat, de asemenea, noua uniune : „Beats a reuşit să se folosească de popular culture într-un mod unic. E o companie foarte bună care a construit ceva foarte special şi suntem de părere că parteneriatul nostru strategic va oferi consumatorului un sunet extraordinar pe telefoanele HTC.”

Compania rapper-ului Dr. Dre va continua să lanseze şi căşti separat.

Beats Electronics e o companie fondată de arhicunoscutul Dr. Dre şi Jimmy Iovine, preşedintele casei de discuri Interscope care produce căşti high-end dedicate profesioniştilor, dar şi oamenilor de rând. Căştile Beats by Dr. Dre au o popularitate de invidiat printre tineri, datorită publicităţii din numeroase clip-uri video ale artiştilor precum Lady Gaga, Far East Movement sau Eminem.

Ne putem aştepta la primele dispositive HTC cu căşti Beats by Dr. Dre şi smartphone-uri dedicate până la sfârşitul anului.

Etichete: , , , ,