Nokia Siemens Network lansează o nouă cale de a furniza servicii de bandă largă

Scris de | 21 septembrie, 2011
Nokia Siemens Network lansează o nouă cale de a furniza servicii de bandă largă

Nokia Siemens Network a anunţat ieri o nouă tehnologie revoluţionară ce partajează dinamic resursele pentru a face faţă cererii imprevizibile de bandă largă. Liquid Net asigură fluiditatea serviciilor şi conţinutului în toată reţeaua.

Nokia Siemens Networks a creat Liquid Net pentru a elibera capacitatea neutilizată şi a o aloca instantaneu în reţea oriunde şi oricând este necesară. Liquid Net utilizează optimizarea automată autoadaptivă a capacităţii de bandă largă pentru livrarea de servicii şi conţinut asigurând clientului o experienţă optimă, cunoscând permanent starea de funcţionare a reţelei şi ce servicii se utilizează. Totodată, Liquid Net canalizează traficul în reţeaua de transport pe calea minimei rezistenţe şi a costului celui mai redus între poziţiile de operare.

Liquid Net ajută operatorii să sporească fidelitatea clienţilor, dar le deschide şi noi oportunităţi de afaceri.

Liquid Net se bazează pe principiile arhitecturii Nokia Siemens Networks Liquid Radio. Aceasta completează reţeaua cu funcţionalităţile Liquid Core şi Liquid Transport care pot fi implementate fie separat, în medii multivendor fie împreună în întreaga reţea a operatorului pentru a beneficia din plin de avantajele Liquid Net.

Peter Jarich, Current Analysis, Director Servicii pentru Infrastructura Prestatorilor de Servicii a comentat într-un comunicat de presă : „În timp ce Liquid Radio avea ca scop susţinerea creşterii capacităţii şi flexibilităţii reţelelor radio (Radio Access Network), Liquid Net duce în mod inteligent mai departe ideea pentru reţelele de transport şi infrastructură promiţând optimizarea nu numai a traficului utilizatorilor ci şi a investiţiilor de capital.”

Etichete: , , , ,