Gmail: Un nou look bate la uşă

Scris de | 2 noiembrie, 2011
Gmail: Un nou look bate la uşă

După ce ne-au prezentat un preview al noului Gmail în iulie, cei de la Google vin acum cu un tur complet al noului design şi al noilor funcţii ale popularului serviciu de email. Utilizatorii vor avea în curând ocazia să treacă la noul look, cu un simplu click pe Switch To The New Look din colţul dreapta jos al Gmail.

Un prim aspect care a suferit modificări majore este zona de conversaţii. De acuma vei vedea fotografiile de profil ale contactelor tale, fiind mai uşor să identifici persoana cu care discuţi, iar interfaţa a fost simplificată la maxim.

Deoarece lumea accesează Gmail pe o gamă variată de dispozitive, cu ecrane de diferite dimensiuni, distanţa dintre elementele de pe ecran va fi automat ajustată în funcţie de ecranul pe care îl foloseşti. Dimensiunile pot fi ajustate şi manual.

Teme HD

Gmail aduce şi noi teme HD, oferite de cei de la iStockphoto. Câteva dintre temele mai vechi care s-au bucurat de succes au fost şi ele adaptate noului look. Accesează zona Themes din Settings pentru a descoperi noile teme.

Panoul navigaţional din stânga îţi menţine la vedere contactele mereu. Acesta este mai adaptabil – poţi modifica label-urile şi zonele de chat, mărindu-le dimensiunea sau ascunzându-le complet. Poţi folosi de asemenea săgeţile pentru a naviga prin interfaţă.

Google introduce şi un panou de căutare avansată, care îţi permite să găseşti mai rapid ceea ce cauţi. Panoul poate fi modificat cu filtrele dorite din doar câteva click-uri.

Etichete: , , ,