Adaptxt – introducere mai rapidă şi mai eficientă de text pe Android

Scris de | 11 noiembrie, 2011
Adaptxt – introducere mai rapidă şi mai eficientă de text pe Android

Adaptxt este o soluţie inteligentă pentru introducerea de text ce oferă sugestii logice de cuvinte bazate pe context, precum şi corecţii relevante pentru greşelile de scriere. Adaptxt este capabil să înveţe stilul de scriere al utilizatorului pentru a oferi o experienţă foarte personalizată şi pentru a reduce dramatic numărul de tastări necesare în introducerea de text.

Mai mult, dicţionare în peste 40 de limbi sunt disponibile pentru descărcare, incluzând unul pentru limba română.
Adaptxt este capabil să înţeleagă şi să înveţe stilul de comunicare al utilizatorului şi apoi să ofere sugestii precise şi personalizate.
Vizualizarea şi inserarea caracterelor este şi ea îmbunătăţită. Poţi introduce caracterele principale cu o singură apăsare de tastă, şi pe cele secundare prin ţinerea apăsată a tastei. Toate taste funcţionale uşor accesibile, sunt însoţite şi o serie de scurtături pentru cele mai folosite funcţii. Pentru anumite litere, o apăsare lungă va afişa un balon cu caracterele speciale corespunzătoare (e.g. vocale cu accent). Balonul pentru caractere adiţionale este specific fiecărei limbi şi poate fi oricând activat sau dezactivat.
Sugestiile oferite de Adaptxt sunt afişate în Bara de Sugestii, aflată deasupra tastaturii virtuale. Orice cuvânt poate fi introdus în text prin simpla apăsare a lui. Pentru a vedea mai multe sugestii apăsaţi pe săgeata din partea dreaptă a barei de sugestii.
Adaptxt încearcă tot timpul să vă completeze cuvintele. Sugestiile sunt actualizate dinamic, în timp ce scrieţi, pentru a vă ajuta să obţineţi cuvântul corect.
Adaptxt poate prezice în avans şi vă oferă cuvântul următor pentru textul dumneavoastră înainte de a începe să îl scrieţi. Sugestiile sunt inteligente şi relevante deoarece sunt bazate pe contextul a ceea ce aţi scris deja.
Cuvintele ce conţin caractere speciale sunt sugerate atunci când introduceţi caracterele de bază
fără accente sau diacritice. Adaptxt înţelege contextul folosit şi afişează sugestia potrivită. De exemplu, Adaptxt va sugera café dacă scrieţi cafe; va sugera Zürich când aţi scris Zurich.
Fiecare dicţionar conţine o tastatură virtuală specifică limbii dicţionarului, utilizând o hartă a tastelor specifică acelei limbi, precum QWERTY, QWERTZ, AZERTY, Chirilică sau Greacă.
Când faceţi greşeli în scrierea cuvintelor, Adaptxt vă oferă sugestii corecte la aceste greşeli, ce pot fi introduse în textul dumneavoastră cu o singură apăsare.
Pentru a vă ajuta să tastaţi mai repede, Adaptxt vă corectează greşelile de scriere automat. Sugestiile auto corecţiei sunt adoptate când apăsaţi tasta Spaţiu.
Versiunea Beta a Adaptxt poate fi instalat pe orice dispozitiv ce rulează de la Android 2.1 până la (dar neincluzând) Android 3.0. Adaptxt este compatibil atât cu dispozitive doar cu ecran tactil, cât şi cu cele ce au tastatură fizică.

Etichete: , , ,