Black Friday şi Cyber Monday: 6 miliarde de dolari în tranzacţii comerciale on-line într-o săptămână

Scris de | 6 decembrie, 2011
Black Friday şi Cyber Monday: 6 miliarde de dolari în tranzacţii comerciale on-line într-o săptămână

Firma de cercetare de piaţă americană comScore a întocmit un raport în care prezintă rezultatele financiare şi impactul evenimentelor Black Friday şi Cyber Monday asupra comerţului on-line pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

De la începutul sezonului de cumpărături cu ocazia sărbătorilor de Crăciun până acum americanii au cheltuit aproximativ 18.7 miliarde de dolari on-line, o creştere de 15% faţă de aceeaşi perioadă anul trecut. Săptămâna trecută, tranzacţiile on-line au totalizat peste 1 miliard de dolari pe zi, timp de 3 zile. Cu ocazia evenimentului Cyber Monday, americanii au cheltuit în total 1.25 miliarde dolari, urmând ca marţi şi miercuri să cheltuiască 1.12 miliarde dolari şi respectiv 1.03 miliarde dolari.

Gian Fulgoni, chairman-ul companiei comScore, a declarat într-un comunicat de presă: „Cyber Monday a dat startul cu cifra de 1.25 miliarde de dolari, dar a fost doar începutul pentru una dintre cele mai de succes săptămâni de tranzacţii on-line.”

Valoarea record de 6 miliarde de dolari tranzacţionaţi on-line într-o săptămână pe teritoriul Statelor Unite ale Americii reprezintă una dintre cele mai de succes ediţii ale evenimentului de reduceri „Cyber Week”.

Etichete: , , , ,