Noua platformă dezvoltată de RIM se va numi BlackBerry 10

Scris de | 7 decembrie, 2011
Noua platformă dezvoltată de RIM se va numi BlackBerry 10

Compania canadiană Research in Motion a anunţat o schimbare în ceea ce priveşte denumirea noului sistem de operare ce va fi lansat anul viitor pentru tablete şi smartphone-uri. Dacă iniţial platforma a fost botezată BBX, în urma unui proces RIM a fost nevoită să renunţe la planurile originale.

În timpul conferinţei BlackBerry DevCon Asia, reprezentanţii companiei canadiene Research in Motion au anunţat noua denumire pentru sistemul de operare ce va fi lansat anul viitor pentru tablet şi smartphone-uri. Datorită unui proces intentat de BASIS International împotriva folosirii termenului de BBX, RIM a fost nevoită să schimbe denumirea platformei în BlackBerry 10.

La mijlocul lunii octombrie, Research in Motion a anunţat sistemul de operare BBX, care va înlocui platformele BlackBerry şi QNX şi va rula atât pe smartphone-uri cât şi pe tablete.

Noua generaţie a platformei de pe dispozitivele mobile BlackBerry oferită de către RIM va combina cele mai bune elemente alte sistemelor de operare BlackBerry şi QNX. Asftel, noul BlackBerry 10 va rula atât pe smartphone-urile BlackBerry, cât şi pe tablet Playbook. Compania canadiană speră ca în acest fel să crească numărul de aplicaţii dedicate.

Etichete: , , , , , ,