Trei noi recorduri mondiale pentru Kingston HyperX

Scris de | 8 decembrie, 2011
Trei noi recorduri mondiale pentru Kingston HyperX

Kingston Technology Europe a anunţat astăzi obţinerea a trei noi recorduri mondiale de overclocking. Echipa românească de overclocking Lab501 care a folosit cel mai rapid kit de memorie dual-channel, Kingston HyperX KHX2544C9D3T1FK2/2GX, în cadrul unei sesiuni de overclocking în direct.

Cele trei recorduri pentru modulele RAM au fost obţinute în data de 3 decembrie 2011, de către Matei “Matose” Mihăţoiu, Tudor “Monstru” Bădică şi Răzvan “Micutzu” Fătu, cei trei campioni români la overclocking, membrii ai echipei Lab501.

Recordurile au fost înregistrate în cadrul unui eveniment organizat în showroom-ul eMAG din Bucureşti, Romania, în faţa a aproximativ 100 de împătimiţi de overclocking şi a două echipe de televiziune.

Matei Mihăţoiu, membru fondator al echipei Lab501, a declarat într-un comunicat de presă: „Kingston ne-a oferit kitul de memorii cu o săptămână în avans, astfel că, după câteva încercări, eram siguri că aceste module sunt capabile să obţine performanţe cu adevărat impresionante.”

Cel mai mare record a fost obţinut cu o lantenţă CAS 10 (Column Address Strobe Latency) şi o frecvenţă de 3600 MHz, reprezentând cea mai ridicată frecvenţă realizată cu memoria de tip DDR3 SDRAM. În cadrul aceluiaşi eveniment, echipa Lab501 a reuşit să mai obţină şi recordurile pentru latenţă CAS 9 cu o frecvenţă de 3479 MHz şi CAS 8 cu o frecvenţă de 3275 MHz, folosind azot lichid pentru răcirea modulelor la -196°C.

Etichete: , , , ,