Biserica pro-piraterie on-line, recunoscută oficial în Suedia

Scris de | 6 ianuarie, 2012
Biserica pro-piraterie on-line, recunoscută oficial în Suedia

Biserica Kopimism, care are ca poruncă principală dreptul la file-sharing, a fost recunoscută oficial de către Suedia, informează BBC. Autorităţile suedeze au acordat statutul de organizaţie religioasă după mai multe încercări ale organizaţiei de a legaliza această formă de transfer de fişiere prin internet.

Agenţia suedeză Kammarkollegiet a reusit sa înregistreze in mod oficial Biserica Kopimism drept organizaţie religioasa la scurt timp după Crăciun, după spusele grupului de piraţi on-line. Gustav Nipe, preşedintele consiliului de administraţie din cadrul organizaţiei, a declarat pe site-ul oficial că au fost nevoiţi să ceară acest statut de 3 ori până când, intr-un final, Guvernul suedez a cedat.

Tot pe site-ul oficial apare o declaraţie în care grupul descrie informaţia drept sfântă. Mai mult, copierea informaţiei adaugă la valoarea acesteia. Cu cât o informaţie ajunge la mai multe persoane, cu atât e mai sfântă. Această credinţă a fost dezvoltată de Isak Gerson, un student la filosofie care a fondat grupul acum doi ani.

Credeţi că această decizie va avea un efect pozitiv asupra dreptului la informatie?

Etichete: , , , ,