Premiile Golden Globes: The Artist şi The Decendents, marii câştigători ai serii

Scris de | 16 ianuarie, 2012
Premiile Golden Globes: The Artist şi The Decendents, marii câştigători ai serii

Ceremonia de decernare a premiilor Globurile de Aur a celebrat aseară cele mai bune producţii cinematografice şi de televiziune ale momentului. Printre marii câştigători ai serii se numără drama The Decendents, comedia The Artist şi serialul Homeland.

Cel mai important premiul al serii a fost acordat dramei scrise şi regizate de Alexander Payne, The Decendents. Pe lângă premiul la categoria „Cel mai bun film dramatic”, The Decendents s-a bucurat de succes şi la categoria „Cel mai bun actor masculin într-un film dramatic”, unde George Clooney, personajul principal din drama lui Alexander Payne, a plecat acasă cu premiul.

Premiul pentru cea mai bună comedie a fost câştigat de filmul The Artist, o peliculă nostalgică ce aminteşte de filmele noir de la începutul anilor 1940. Meryl Streep a adăugat încă un Glob de Aur la colecţie pentru rolul din The Iron Lady, unde a portretizat-o pe faimoasa Margaret Thatcher.

Martin Scorsese a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor, în timp ce Woody Allen a plecat acasă cu premiul pentru cel mai bun scenariu.

La capitolul televiziune, serialele  Homeland şi Modern Family au câştigat cele mai importante premii la categoriile „Cea mai bună dramă” şi respectiv „Cea mai bună comedie”.

Globurile de Aur au fost găzduite anul acesta de actorul britanic Ricky Gervais.

Etichete: , , , , , , ,