Kingston prezintă topul recomandărilor pentru securitatea datelor mobile

Scris de | 17 ianuarie, 2012
Kingston prezintă topul recomandărilor pentru securitatea datelor mobile

Kingston Digital a emis un comunicat în care prezintă topul recomandărilor de securitate pentru companiile în care angajaţii folosesc dispozitive USB pentru stocarea informaţiilor confidenţiale.

Conform studiului realizat de Institutul Ponemon, aproximativ jumătate din numărul companiilor din Europa s-a confruntat în ultimele 24 de luni cu situaţii de înstrăinare şi pierdere a stick-urilor USB pe care erau stocate informaţii confidenţiale.

Top recomandări Kingston  pentru securizarea datelor portabile:

1. Concepeţi un plan de criptare a USB-urilor: Protejaţi şi Implementaţi
Includeţi securizarea unităţilor USB şi măsurile corespunzătoare în strategia globală de securitate a companiei.

2. Identificaţi care sunt cele mai potrivite dispozitive USB pentru companie
Stabiliţi garanţia şi calitatea USB-urilor; verificaţi dacă dispozitivele sunt în conformitate cu cele mai înalte standarde de siguranţă şi asiguraţi-vă că acestea nu prezintă defecte.

3. Sesiuni de educare şi informare
Organizaţi sesiuni de educare în care să vă informaţi angajaţii cu privire la modalităţile acceptate şi la cele interzise de utilizare a unităţilor USB. Prezentaţi situaţiile cu care s-a confruntat compania din cauza breşelor de securitate şi consecinţele care apar atunci când se utilizează stick-uri USB nesecurizate.

4. Stabiliţi şi impuneţi măsuri de siguranţă
Dacă nu stabiliţi practici care să fie impuse tuturor angajaţilor, dispozitivele USB vor duce la destabilizarea întregii strategii de securitate a datelor. Primul pas extrem de important este conceperea strategiei.

5. Furnizaţi dispozitive USB aprobate de companie
Standardul avansat de criptare pe 256 de biţi (AES) are o eficienţă dovedită în portabilitatea datelor şi criptarea hardware.

6. Utilizaţi doar USB-uri autorizate de companie, interzicându-le pe cele neautorizate
Informaţiile confidenţiale pot fi copiate foarte uşor pe dispozitive USB şi distribuite ulterior persoanelor din afara acesteia, ceea ce înseamnă că organizaţia va fi următoarea pe lista statisticilor despre date confidenţiale înstrăinate sau furate.

7. Criptaţi informaţiile confidenţiale
Dacă informaţiile nu sunt criptate înainte de a fi salvate pe dispozitive USB, hackeri pot sparge sistemul informatic, moment în care securitatea companiei devine vulnerabilă.

8. Asiguraţi-vă că există protecţie anti-virus la fiecare punct de intrare
Asiguraţi-vă că reţeaua este protejată cu un antivirus actualizat la cea mai recentă versiune

Studiul a mai arătat că organizaţiile continuă să fie neglijente când vine vorba de securizarea dispozitivelor USB, deşi admit existenţa pericolelor inerente şi a consecinţelor negative implicate. Chiar dacă 68% dintre cei chestionaţi spun că în companiile unde lucrează există o politică de utilizare a stick-urilor USB, mai puţin de jumătate dintre aceştia recunosc că nu li se impun măsuri de securizare precum utilizarea unor parole, blocarea dispozitivelor USB, scanarea împotriva viruşilor etc.

Etichete: , , ,