Orange şi Metrorex debutează o nouă modalitate de plată pentru călătoriile cu metroul

Scris de | 27 ianuarie, 2012
Orange şi Metrorex debutează o nouă modalitate de plată pentru călătoriile cu metroul

Orange România a anunţat astăzi un parteneriat cu Metrorex prin care va lansa un sistem de plată şi acces la serviciile de transport cu metroul prin folosirea unui singur număr scurt, disponibil atât prin sms, cât şi printr-un apel.

Clienţii Orange pot plăti o călătorie cu metroul prin SMS la 1700, iar confirmarea plăţii o primesc imediat, tot prin SMS. De asemenea, ei pot opta pentru achiziţionarea a 2 sau 10 călătorii, trimiţând textul 2C sau 10C la numărul scurt 1700. Preţul unei călătorii este de 0,50 euro, pentru 2 – 0.90 euro, iar la cumpărarea a 10 călătorii preţul este de 2,20 euro.

Accesul în staţie se va face prin apelarea gratuită a numărului 1700 şi apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate. Telefonul va emite un semnal sonor care va fi interpretat de validator, stabilind în timp real dacă în contul clientului există călătorii valide şi permiţând accesul pe peron.

În prima etapă, serviciul va fi disponibil începând cu data de 30 ianuarie 2012 în staţiile Gara de Nord, Victoriei, Universitate, Petrache Poenaru, Timpuri Noi, Grozăveşti şi Politehnica.

Etichete: , , , ,