Ion Luca Caragiale, sărbătorit astăzi de Google

Google celebrează astăzi 160 de ani de la naşterea celebrului dramaturg Ion Luca Caragiale

Google celebrează astăzi 160 de ani de la naşterea celebrului dramaturg Ion Luca Caragiale. Scriitorul român de origine greacă a scris unele dintre cele apreciate piese de teatru din literatura autohtonă, printre care „O scrisoare pierdută” sau „O noapte furtunoasă”.

Ion Luca Caragiale s-a născut la data de 30 ianuarie 1852 în Haimanale, judeţul Prahova. După absolvirea Gimnaziului „Sfinţii Petru şi Pavel”, şi înainte de a publica primele poezii, tânărul a devenit interesat de performanţele unchiului său, Iorgu Caragiale, pe scena teatrală. În 1871 a devenit sufleor şi copist la Teatrul Naţional din Bucureşti unde l-a cunoscut şi s-a împrietenit cu Mihai Eminescu.

Între 1878 şi 1881, Caragiale a scris la Timpul, alături de alte personalităţi marcante precum Eminescu sau Slavici. În 1879 a publicat celebra operă „O noapte furtunoasă” în cadrul revistei Convorbiri Literare. Ion Luca

Caragiale a mai scris şi alte opere teatrale deosebit de îndrăgite de critici şi public precum „O scrisoare pierdută” sau „D-ale Carnavalului”.

Motorul de căutare Google îl celebrează astăzi pe unul dintre cei mai mari dramaturgi români printr-un doodle pe pagina principală. Desenul include o schiţă a portretului scriitorului şi o scrisoare volatilă.