Nokia 808 PureView: Cameră cu senzor de 41 megapixeli

Scris de | 27 februarie, 2012
Nokia 808 PureView: Cameră cu senzor de 41 megapixeli

Nokia a ridicat astăzi ştecheta la Mobile World Congress cu anunţul noului terminal Nokia 808 PureView ce dispune de o cameră cu un senzor de 41 de megapixeli. Smartphone-ul ce rulează sistemul de operare Nokia Belle revoluţionează astfel camera foto portabilă.

Nokia PureView 808 debutează o cameră foto care e fără îndoială una dintre cele mai impresionante de pe piaţa smartphone-urilor. Dacă ne gândim la faptul că standardul pentru o cameră de smartphone-uri de ultimă generaţie este de 8 megapixeli, cifra de 41 megapixeli e cel puţin extraordinară. Lentilele Carl Zeiss captează poze în două moduri diferite şi unice.

În primul rând, utilizatorul poate să declanşeze poze la o mărime normală. Mai apoi, folosind funcţia de zoom, utilizatorul poate decupa porţiunea pe care o vrea fără să piardă din calitate.

Pe lângă acest mod de captare a imaginii, utilizatorul poate efectua poze la rezoluţia maximă de 38 megapixeli. Camera poate filma de asemenea la o rezoluţie de full HD de 1080p.

Lista caracteristicilor dispozitivului include un ecran ClearBlack AMOLED de 4 inchi, un procesor de 1.3 GHz, o capacitate de stocare internă de 16GB şi un slot MicroSD. Nokia 808 PureView va rula sistemul de operare Nokia Belle.

Nokia 808 PureView va costa aproximativ 450 euro.

Etichete: , , , , ,