Probleme pentru Rapidshare în Germania

Scris de | 19 martie, 2012
Probleme pentru Rapidshare în Germania

Celebrul site de file-sharing Rapidshare are probleme serioase în Germania. O curte de justiţie din Hamburg a ordonat platformei să verifice în timp real conţinutul încărcat de utilizatori pentru a sesiza eventualele fişiere ilegale.

Conform unor site-uri de specialitate, o curte de justiţie din Hamburg, Germania, a ordonat site-ului de file sharing Rapidshare să verifice conţinutul încărcat de utilizatorii. Decizia a fost luată în încercarea de a stopa distribuire fişierelor piratate pe internet. Monitorizarea în timp real a conţinutului e o sarcină aproape imposibilă pentru reprezentanţii Rapidshare, de aceea se va crea probabil un software de sortare.

Megaupload, site-ul similar cu Rapidshare, ce permite transferul gratuit de fişiere între mai multe persoane, a fost închis în luna ianuarie de către agenţia FBI în urma unei razii, datorită conţinutului ilegal abundent de materiale audio şi video prezent pe portal. Agenţia acuză Megaupload, printre altele, de faptul că găzduieşte material piratat ce a rezultat până acum în pierderi de peste 500 milioane de dolari pentru deţinătorii drepturilor de autor. Fondatorul site-ului, neozeelandezul Kim „Dotcom” Schlitz, a fost arestat alături de alţi 3 parteneri şi îşi aşteaptă acum sentinţa.

Rămâne de văzut dacă Rapidshare va face sau nu un recurs deciziei.

Etichete: , , , ,