Google Doodle: 126 de ani de la naşterea lui Mies van der Rohe, pionierul arhitecturii moderne

Scris de | 27 martie, 2012
Google Doodle: 126 de ani de la naşterea lui Mies van der Rohe, pionierul arhitecturii moderne

Google celebrează astăzi 126 de ani de la naşterea arhitectului german Mies van der Rohe, un nume deosebit de important în domeniul arhitecturii moderne. Printre cele mai cunoscute clădiri realizate de Mies van der Rohe se numără Barcelona Pavilion, Vila Tugendhat şi S.R. Crown Hall.

Ludwig Mies van der Rohe s-a născut pe data de 27 martie 1886, în Aachen, Germania. Arhitectul a început să lucreze în atelierul designer-ului Bruno Paul, după care a fost luat sub aripa lui Peter Behrens, alături de care a realizat Ambasada Imperiului German din Sankt Petersburg. La scurt timp după Mies van der Rohe a început să realizeze clădiri pe cont propriu.

Cele mai cunoscute lucrări realizate în Europa sunt Barcelona Pavilion şi Vila Tugendhat, după care a imigrat în Statele Unite ale Americii, datorită presiunii din partea guvernului nazist din Germania.

În America el a locuit timp de 31 de ani şi a realizat lucrări de referinţă pentru arhitectura modernă, precum S.R. Crown Hall, Farnsworth House şi clădirea Seagram.

Google sărbătoreşte astăzi 126 de ani de la naşterea germanului Mies van der Rohe printr-un doodle pe pagina principală ce prezintă logo-ul companiei în interiorul unei clădiri cu un design modern.

Etichete: , , , , ,