Google debutează Account Activity, oferă informaţii despre serviciile folosite de utilizatori

Scris de | 29 martie, 2012
Google debutează Account Activity, oferă informaţii despre serviciile folosite de utilizatori

Account Activity este cea mai nouă caracteristică oferită celor ce dispun de un cont Google. Utilizatorii serviciilor Google pot acum să afle detalii confidenţiale legate de activitatea acestora pe internet, precum istoria căutărilor, e-mail-urilor trimise şi primite sau statistici Google Latitude.

Google a debutat în cursul zilei de ieri o caracteristică ce doreşte să ofere cât mai multe detalii utilizatorilor despre activitatea lor pe internet. Aflată încă în versiune BETA, funcţia Account Activity va prezenta utilizatorului informaţii despre e-mail-urile primite şi trimise, browserele folosite, locaţiile în care acesta s-a aflat în luna respectivă şi istoria căutărilor pe internet.

Orice persoană ce dispune de un cont Google poate accesa acum Account Activity pentru a verifica statisticile sus-menţionate.

Această caracteristică poate fi deosebit de folositoare, mai ales în termeni de securitate. Spre exemplu, dacă observi că cineva a accesat contul tău de pe un dispozitiv mobil cu un sistem de operare străin, ai putea să îţi schimbi parola pentru a evita o situaţie similară în viitor.

Etichete: , , , ,