ANCOM acordă licenţe temporare pentru transmiterea finalei Europa League

Scris de | 11 aprilie, 2012
ANCOM acordă licenţe temporare pentru transmiterea finalei Europa League

ANCOM a anunţat astăzi că va acorda licenţe temporare de utilizare a frecvenţelor radio în scopul transmiterii de către posturi de televiziune din străinătate a finalei ediţiei 2011/2012 a Europa League care va fi disputată pe stadionul National Arena din Bucureşti în data de 9 mai 2012.

Procedura disponibilă pe pagina de Internet a ANCOM prevede că operatorii interesaţi trebuie să transmită Autorităţii un formular de solicitare care să conţină informaţii generale şi parametrii tehnici ai echipamentelor şi ai transmisiunii, în funcţie de serviciul de radiocomunicaţii utilizat.

Toate solicitările vor fi depuse cu cel puţin 10 zile înainte de începerea evenimentului. În cazul în care se solicită licenţe temporare pentru aceeaşi frecvenţă, aceasta va fi acordată primului solicitant.

După verificarea datelor transmise şi realizarea analizei tehnice, în cazul unui rezultat favorabil, ANCOM va emite licenţa şi autorizaţia aferentă, după efectuarea plăţii de către solicitant a tarifului de utilizare a spectrului radio, calculat în funcţie de parametrii operaţionali şi tehnici incluşi în licenţă şi în autorizaţie.

Procedura de obţinere a unei licenţe temporare este disponibilă pe site-ul ANCOM.

Etichete: , , , ,