Google Drive lansat oficial: 5 GB gratis, până la 1 TB cu plată

Scris de | 24 aprilie, 2012
Google Drive lansat oficial: 5 GB gratis, până la 1 TB cu plată

Google Drive, care se anunță un concurent major pe piața soluțiilor de stocare în cloud, a fost lansat azi oficial. Un mare avantaj pe care Drive îl oferă în fața concurenților cum ar fi Dropbox este integrarea perfectă cu celelalte servicii Google – ex Google Docs, un sistem avansat de căutare precum și 5 GB de stocare gratis pentru utilizatori.

Instalează Google Drive pe PC sau Mac sau descarcă aplicația pentru Android (o aplicație pentru iOS este în lucru) și stochează-ți apoi fișierele online, fișiere pe care le poți apoi accesa cu ușurință din orice locație cu acces la internet.

Google integrează și o soluție avansată de căutare, aflată încă în fază incipientă. În cazul în care salvezi în Drive o imagine scanată a unui articol din ziar care conține spre exemplu cuvântul București sistemul Optical Character Recognition îți permite să identifici fișierul respectiv căutând în textul scan-ului acel cuvânt. Ai încărcat o poză în care apare Marele Canion? Folosind termenul de căutare Marele Canion vei putea identifica imaginea respectivă.

După cum era de așteptat integrarea cu Google+ este și ea funcțională -poți atașa fotografii din Drive unui post din Google Plus.

Google Drive îți oferă inițial 5 GB stocare gratis, iar dacă ai nevoie de mai mult poți obține 25 GB pentru 2,49 dolari pe lună, 100 GB pentru 4,99 dolari sau chiar 1 TB pentru 49,99 pe lună.

Sistemul este încă la început iar cei de la Google ne asigură că vom avea acces la multe alte funcții în curând.

Am încercat să accesăm serviciul Google Disc din Romania însă momentan suntem întâmpinați de mesajul „Serviciul Disc Google nu este gata încă”. Ne așteptăm însă ca lucrurile să fie cât de curând funcționale și la noi. Vă vom ține la curent.

Un clip video cu Google Drive mai jos:

 

Etichete: , , , ,