Google sărbătoreşte 1 mai, Ziua Internaţională a Muncii

Scris de | 1 mai, 2012
Google sărbătoreşte 1 mai, Ziua Internaţională a Muncii

Gigantul american Google sărbătoreşte Ziua Internaţională a Muncii cu un doodle special pe pagina principală a motorului de căutare. Sărbătoarea globală ce are loc anual în data de 1 mai elogiază muncitorul şi sindicatele muncitorilor.

Ziua Internaţională a Muncii îşi are rădăcinile în Congresul Internaţional Socialist, care a decretat în 1889 ca în ziua de 1 mai să se comemoreze victimele grevei generale din Chicago. Mai apoi, ziua de 1 mai a devenit o sărbătoare anuală a sindicatelor muncitorilor.

Pe teritoriul României, în perioada comunistă, ziua de 1 mai a fost un prilej de manifestaţii de mare amploare în cinstea doctrinei socialiste şi a muncitorului ce trudea zilnic pentru interesele poporului, iar mai puţin pentru cele personale.

Astăzi, Ziua Internaţională a Muncii e sărbătorită de români prin obiceiuri inerente sosirii verii, precum ieşitul la iarbă verde sau la ştrand.

În cinstea zilei de 1 mai, Google a postat un doodle pe pagina principală a motorului de căutare ce prezintă un muncitor într-o salopetă ţinând logo-ul companiei lângă o trusă de scule.

 

Etichete: , , , , ,