Asus ZenBook Flip 13 OLED

Urmărește live eclipsa de soare, din Japonia (video)

Scris de | 20 mai, 2012
Urmărește live eclipsa de soare, din Japonia (video)

Eclipsa de soare de azi va fi un fenomen extrem de spectaculos, vizibil în condiții optime din regiunea arhipeleagului japonez. Panasonic a demarat de ceva vreme un proiect ambițios denumit Eclipse Live From Fujiyama by Solar Power care are ca scop realizarea unei transmisii live, pe un site dedicat, a eclipsei inelare de soare de pe vârful muntelului Fuji, utilizând doar energie regenerabilă.

Cum eclipsa nu este vizibilă în Europa ci doar  în estul Asiei, nordul Pacificului si partea de vest a SUA, site-ul este perfect pentru europenii care doresc să asiste la un spectacol celest de zile mari. Muntele Fuji este plasat într-o locație ce asigură observarea în condiții perfect a eclipsei, iar lipsa poluării permite realizarea unor imagini cât mai clare.

Panasonic va folosi doar energie „verde ” pentru transmisie, energie ce va fi asigurată de 30 de celule solare HIT amplasate în cadrul taberei Gotemba 5. Bateriile Li ce vor alimenta camerele au fost și ele încărcate cu ajutorul energie solare.

Eclipsele inelare apar în momentul în care Soarele și Luna sunt aliniate exact cu Pământul, iar diamentrul perceput al Lunii este mai mic decât cel al Soarelui. În faza maximă din Soare se mai poate observa doar un inel strălucitor de foc ce înconjoară Luna.

Transmisia eclipsei va începe pe site la ora 22:30 ora României pe site-ul Panasonic. Până atunci, un video despre proiect:

 

Asus ZenBook Flip 13 OLED

Etichete: , , , ,