Listarea Facebook: Acţiunile scad în continuare

Scris de | 30 mai, 2012
Listarea Facebook: Acţiunile scad în continuare

Oferta publică iniţială a companiei Facebook s-a dovedit a fi un eşec. La doar câteva săptămâni de la listarea la bursă, o acţiune Facebook a scăzut la preţul de 28 dolari, cu 10 dolari mai puţin decât valoarea iniţială.

Astfel, mai mulţi investitori care au pierdut sume considerabile de bani au început să dea în judecată compania fondată de Mark Zuckerberg. Ei sunt de părere că Facebook şi consilierii de pe Wall Street au supraestimat valoarea reţelei de socializare şi că au fost înşelaţi de promisiunile unui viitor economic prosper pentru companie.

Dacă la listarea oficială a companiei o acţiune putea fi achiziţionată la preţul de 38 dolari, actualmente valoarea unei acţiuni a scăzut la 28 dolari. Unii analişti au declarat despre oferta publică iniţială că a fost „una dintre cele mai dezastruoase din ultimii 10 ani, în ceea ce priveşte o companie cu renume”.

În data de 18 mai, Facebook a plasat pe piaţă 421,233,615 acţiuni la preţul de 38 dolari pe acţiune, ceea ce evaluează valoarea companiei la 104.12 miliarde de dolari.

Etichete: , , , , ,