ELKOTech anunta implementarea unui sistem de supraveghere de top pe Cluj Arena

Scris de | 11 iunie, 2012
ELKOTech anunta implementarea unui sistem de supraveghere de top pe Cluj Arena

ELKOTech Romania, jucător de top pe piaţa locală de distribuţie IT şi distribuitor exclusiv Axis în România, anunţă implementarea unuia dintre cele mai moderne sisteme de supraveghere video din ţară, realizat cu camere video IP Axis, la Stadionul Cluj Arena. Implementarea s-a facut de catre firma Starnet Consulting din Cluj, partener ELKOTech.

Stadionul Cluj Arena reprezintă un proiect de infrastructură ce se numără printre cele mai importante realizate în ultimii ani pe piaţa locală. Stadionul este un loc public, aspect ce ridică probleme privind supravegherea acestuia şi a siguranţei tuturor participanţilor la evenimente. De aceea, a fost nevoie de un sistem inteligent de supraveghere, care să vegheze asupra fiecărui participant de pe stadion.

În cifre concrete, sistemul de la Cluj Arena înseamnă 102 camere video IP alimentate în standard PoE, dintre care 10 camere video cu opţiuni de urmărire automată Axis megapixel HDTV PTZ. În ceea ce priveşte infrastructura, sistemul constă în 2 km de fibră optică, 12.2 km de cablu UTP şi 2 staţii de monitorizare, cu posibilitate de scalabilitate la un număr nelimitat de staţii.

Radu Ratiu, Director al Cluj Arena S.A., a declarat într-un comunicat de presă: „Sistemul modern de supraveghere video este unul dintre elementele care asigură calificarea Cluj Arena printre stadioanele de «elită» conform normelor UEFA. Cu o zonă securizată şi posibilitatea de a identifica orice incident, stadionul poate să găzduiască evenimente sportive de mare importanţă, concerte sau alte tipuri de manifestări.”

Etichete: , , , , , ,