Cisco Cloud Connected accelerează tranziția către cloud

Scris de | 26 iunie, 2012
Cisco Cloud Connected accelerează tranziția către cloud

Cisco lanseaza solutia Cisco Cloud Connected, o noua solutie de produse care ofera platforme de optimizare pentru routing activat prin cloud si retele pe zona extinsa (WAN – wide area network), alaturi de software si servicii Cloud Connector, utilizatorii avand astfel posibilitatea de a se conecta in siguranta la serviciile cloud.

Conform studiului 2012 Cisco Global Cloud Networking Survey, majoritatea factorilor de decizie din domeniul informatic considera ca reteaua compatibila cloud este cea mai importanta conditie pentru facilitarea migrarii aplicatiilor companiilor catre cloud.

Solutia Cisco Cloud Connected permite organizatiilor sa valorifice tehnologia cloud computing cu usurinta si in siguranta, dar si sa accelereze instalarea serviciilor cloud, oferind totodata utilizatorilor o experienta optima la cele mai mici costuri.

Solutia Cisco Cloud Connected este formata din:

•             Cloud Connectors: software nou incorporat in platforma pentru routerul Cisco Integrated Services Router (ISR) G2, impreuna cu serviciile care imbunatatesc performanta, siguranta si disponibilitatea aplicatiilor cloud. Arhitectura deschisa a componentelor Cloud Connectors permite furnizorilor de servicii si partenerilor de canal sa dezvolte Cloud Connectors pentru terti, ajutandu-i sa ofere servicii diferentiate clientilor lor.

•             Platforme activate prin cloud: noul Cisco Cloud Services Router (CSR) este un router virtual care permite clientilor sa isi extinda retelele virtuale private (VPN-uri) in cloud. Cisco extinde si platforma Aggregation Services Router (ASR) cu routerul Cisco ASR 1002-X si introduce modulele de server Cisco UCS E-Series pe ISR G2, oferind solutii derivate continue prin gazduirea de servicii pentru terti multipli pe o singura platforma derivata.

•             Servicii cloud inovatoare: noi capacitati adaugate actualelor platforme de optimizare pentru routing si WAN, astfel incat sa asigure un suport mai bun pentru cloud computing, inclusiv noua tehnologie Cisco Application Visibility and Control (AVC) integrata in platformele Cisco ISR si ASR in vederea optimizarii livrarii si depanarii aplicatiilor cloud pe retea si module de server Cisco UCS E-Series pe ISR G2. Noua tehnologie Cisco AppNav grupeaza inteligent instrumentele fizice si virtuale ale serviciilor Cisco Wide Area Application Services (WAAS) intr-o singura serie de resurse administrata de un controler central.

Solutia Cisco Cloud Connected este un element fundamental al retelei inteligente Cisco Cloud Intelligent Network care, impreuna cu Cisco Unified Data Center si aplicatiile si serviciile Cisco Cloud, permite realizarea unui intreg univers format din mai multe sisteme cloud. In plus, Cisco introduce imbunatatiri aduse solutiilor actuale de optimizare pentru routing, securitate si WAN, precum si noi caracteristici si modele pe instrumentele ASR, ISR G2 si WAAS.

Etichete: , ,