Orange Explorer: Expoziţie de grafitti în metrou şi mamuţi 3D la Muzeul Antipa

Scris de | 28 iunie, 2012
Orange Explorer: Expoziţie de grafitti în metrou şi mamuţi 3D la Muzeul Antipa

Orange lansează o aplicaţie specială pentru posesorii de smarphone-uri Android şi iOS, denumită Orange Explorer, ce se bazează pe realitatea augmentată pentru a trezi la viaţă o serie de locaţii din Bucureşti.

Pentru început, Orange Explorer propune două interacţiuni: prima expoziţie virtuală de graffiti la metrou din România şi o întâlnire inedită cu mamuţii la Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” din Capitală.

Astfel, pentru expoziţia virtuală de graffiti, cei mai cunoscuţi artişti urbani din România au realizat opt desene ce pot fi văzute cu ajutorul aplicaţiei Orange Explorer în staţiile[1] metroului bucureştean între 28 iunie – 15 august. În plus, orice pasionat de graffiti are şansa să se alăture acestei expoziţii cu un desen propriu. Tot ce trebuie să facă este să intre pe www.nelimiteaza-te.ro/graffiti şi să realizeze un desen folosind aplicaţia specială de graffiti.

Cea de-a doua interacţiune face parte din politica de responsabilitate socială Orange, prin care compania îşi propune să utilizeze tehnologiile de care dispune pentru a atrage cât mai multe persoane în muzee şi instituţii culturale, punându-le la dispoziţie noi beneficii şi facilitând accesul la informatii culturale. Astfel, cu ajutorul Augmented Reality, Orange oferă vizitatorilor Muzeului Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” din Bucureşti o întâlnire specială cu mamuţii. Ei pot vedea mamuţii cum prind viaţă, pot interactiona cu ei sau îşi pot face poze cu ei.

Orange Explorer este disponibilă gratis în Google Play pentru telefoanele cu Android şi în App Store pentru iPhone.

Etichete: , , , ,