Parlamentul European a decis: ACTA e istorie

Scris de | 4 iulie, 2012
Parlamentul European a decis: ACTA e istorie

Legea controversată ACTA, care conţinea restricţii extreme pentru utilizatorii internetului, a fost respinsă astăzi definitiv de către Parlamentul European. Parlamentarii au votat cu 478 de voturi „împotrivă”, 39 de voturi „pentru” şi 165 de abţineri.

Veşti bune pentru cei ce militează pentru libertatea de exprimare în mediul on-line. Decizia Parlamentului European de a respinge proiectul de lege controversat ACTA a încheiat speculaţiile cu privire la un viitor orwellian pentru internauţi.

Dan Nica, Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, a comentat decizia parlamentarilor într-un comunicat oficial emis la scurt timp după aflarea verdictului: „Salutăm votul Parlamentului European prin care s-a respins mult controversatul proiect ACTA. Rezultatul acestui vot din plen a fost oarecum așteptat pentru că, anterior, cele cinci Comisii – pentru Dezvoltare, pentru Comerț Internațional, pentru Industrie, Cercetare și Energie, Comisia pentru Afaceri Juridice și Comisia pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne – nu își dăduseră acordul. Deși Grupul Popular a cerut amânarea acestui vot foarte important, s-a respins și, iată, vocile milioanelor de utilizatori de Internet din întreaga Europă au fost ascultate.”

Citeşte mai mult despre ACTA la adresa: http://www.connect.ro/2012/02/23/acta-protectia-drepturilor-de-autor-sau-amenintarea-libertatii-in-mediul-on-line/

Etichete: , , , ,