Jocurile Olimpice 2012: Record de audienţă on-line pentru BBC

Scris de | 6 august, 2012
Jocurile Olimpice 2012: Record de audienţă on-line pentru BBC

Canalul britanic de televiziune BBC a prezentat statistica privind numărul de oameni din Marea Britanie care au urmărit pe internet prima săptămână de competiţie din cadrul Jocurilor Olimpice din Londra.

Utilizatorii calculatoarelor personale, tabletelor, smartphone-urilor şi smart TV-urilor din Marea Britanie au beneficiat de transmitere în direct a evenimentelor de la Jocurile Olimpice 2012 prin live-streaming, pe internet. Astfel, din raportul întocmit de televiziunea britanica BBC, care deţine drepturile de difuzare a evenimentului sportiv pe teritoriul Regatului Unit, peste 17 milioane de oameni au urmărit cel putin 15 minute din competiţii. Numărul total de oameni care au accesat live stream-ul „Red Button” ajunge la peste 29 de milioane.

În ceea ce priveşte traficul on-line, prima săptămână a Jocurilor Olimpice de la Londra a adus un număr de 18 milioane de vizitatori unici pe BBC, iar recordul zilnic înregistrat a fost de aproxiamtiv 8 milioane pe teritoriul Marii Britanii şi 10.4 milioane global. Peste 33% din accesările unice au fost realizate de pe un smartphone.

Desigur, aceste statistici nu se compară cu numărul de audienţă pe care l-a avut posturile de televiziune BBC 1 şi BBC 3, unde peste 45 milioane de oameni au văzut cel puţin 15 minute, însă reprezintă o creştere considerabilă pentru streaming-ul prin internet.

Etichete: , , , , ,