BenQ ajută mediul de învăţământ universitar cu proiectoare dotate cu tehnologia BlueCore Laser

Scris de | 9 octombrie, 2012
BenQ ajută mediul de învăţământ universitar cu proiectoare dotate cu tehnologia BlueCore Laser

BenQ a dotat patru instituţii de învăţământ din România cu proiectoare LW61ST dotate cu tehnologia BlueCore Laser, ce oferă o durată de viaţă a proiectorului de 20.000 de ore.

Până în prezent, au participat la proiect universităţile Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea Tehnică din Cluj, Universitatea de Vest Timişoara şi Universitatea din Oradea.

Dragoş Salamac, Country Head BenQ pentru România, a declarat într-un comunicat de presă: “În cadrul proiectului pilot BlueCore Laser 2012, BenQ oferă spre folosinţă universităţilor prestigioase din Europa cea mai nouă şi mai performantă tehnologie a momentului: tehnologia laser (BlueCore Laser Technology). BlueCore Laser 2012 este un proiect pilot iniţiat de BenQ la nivel european, România fiind una dintre primele ţările care beneficiază de acest program. BenQ îşi doreşte să se implice activ în susţinerea învăţământului modern şi de calitate.”

Proiectorul LW61ST, implicat în proiectul BlueCore Laser, poate proiecta de la distanţe scurte (Short Throw), dispune de rezoluţie HD WXGA (1280×800), iar contrastul nativ de 80.000:1 şi luminozitatea de 2.000 ANSI lumeni oferă imagini clare şi detaliate. Utilizatorii pot ajusta chiar şi manual luminozitatea proiectorului, în funcţie de condiţiile de iluminare din sala în care se face proiecţia, astfel încât pot fi controlate calitatea imaginii, dar şi consumul de energie electrică.

Durata de viaţă a lămpii, ce se ridică la 20.000 de ore, de peste trei ori mai mult decât cea mai performantă lampă clasică, designul fără filtre de praf, conexiunile LAN, USB Reader/Display şi HDMI fac din noul BenQ LW61ST un model care generează costuri scăzute de exploatare, având totodată în vedere şi consumul redus de energie electrică datorat tehnologiei Advanced SmartEco, eliminarea totală a costurilor legate de schimbarea lămpii şi mentenanţă necesare pentru celelalte tipuri de proiectoare cu lămpă normală.

Etichete: , , ,