Asus ZenBook Flip 13 OLED

Raport 2Parale: Românii au cheltuit on-line peste 18,7 milioane de lei în primele 9 luni ale anului

Scris de | 19 octombrie, 2012
Raport 2Parale: Românii au cheltuit on-line peste 18,7 milioane de lei în primele 9 luni ale anului

Conform unui nou raport întocmit de 2Parale pe parcursul a nouă luni din anul curent, românii au facut cumpărături în mediul on-line de aproximativ 3.000 RON pe oră. Mai mult, magazinele online au înregistrat în această perioadă o creştere de 67% faţă de aceeaşi perioadă din 2011, vânzările ajungând la peste 18,7 milioane de lei.

Potrivit datelor inregistrate prin activitatea 2Parale, romanii aloca mai multi bani pentru comertul online, inclusiv cand vorbim de sumele investite pentru o singura tranzactie. Comparativ cu anul trecut, proportia comenzilor care depasesc valoarea de 400 de lei a crescut cu peste 12%.

Tot pe un trend ascendent este si valoarea medie a comenzilor, care s-a marit cu 10%, pana la 198 de lei. Cele mai populare produse cumparate online continua sa atraga bugete mai generoase din partea romanilor. Mai exact, pentru achizitionarea unui produs din categoria tip IT&C se cheltuiesc, in medie, aproape 800 de lei. Pe de alta parte, pentru haine, incaltaminte si accesorii se aloca, in medie, 222 lei pentru fiecare comanda.

 

Cea mai mare vanzare online din 2Parale, in primele luni ale 2012, s-a ridicat la peste 50.000 de lei, pentru achizitia unor produse din categoria IT&C. Aceeasi categorie a adus totodata cel mai mare comision unui afiliat din 2Parale, in valoare de 813 lei.

 

Fashion si IT&C continua sa fie cele mai atractive categorii de produse pentru cumparatorii online, in reteaua de afiliere 2Parale. Cu toate acestea, cea mai semnificativa ascensiune o au cartile, al caror numar de vanzari s-a majorat cu 276% comparativ cu primele trei trimestre din 2012.

Cea mai buna perioada pentru comertul online a fost septembrie, care a adus magazinelor online vanzari de peste 2,6 milioane de lei, numai prin 2Parale. Tot septembrie a fost si cea mai prolifica luna pentru afiliatii din 2Parale, care au totalizat castiguri de aproape 160.000 de lei.

Etichete: , , , ,