E-Boda lanseaza doua tablete cu procesoare Dual Core

⇣ Sari la articol
E-Boda lanseaza doua tablete cu procesoare Dual Core

E-Boda a anuntat ieri lansarea pe piata a doua tablete Dual Core: Supreme IPS Dual Core X200 si Supreme X80 Dual Core.

Dual Core pe 8 si 9.7 inchi

Varful tabletelor din portofoliul E-Boda, Supreme IPS Dual Core X200, vine cu un ecran multitouch capacitiv cu 10 puncte cu tehnologie IPS  de 9.7 inchi si o rezolutie de 1024 x 768, ruleaza pe un procesor Dual Core RockChip tactat la 1.5 GHz, vine cu 1 GB memorie si procesorul grafic Mali este unul Quad Core.

8 GB spatiu de stocare, conectare wireless 802.11 b/g/n sau conectare 3G cu ajutorul unui adaptor, camera de 2 megapixeli si frontala VGA sunt detaliile care completeaza caracteristicile tehnice. Tableta ruleaza Android 4.0 Ice Cream Sandwich si va fi posibil update la Jelly Bean in perioada urmatoare. Construita din plastic si aluminiu pe capac, tableta cantareste 600 de grame si beneficiaza de o autonomie de pana la 6 ore (teoretic) datorita unei baterii de 8000 mAh.

E-Boda Supreme X80 aduce un procesor Dual Core mai slab, un Amlogic la 1.5 GHz, dar pastreaza acelasi procesor grafic Mali Quad Core. „Cea mai frumoasa si bine pozitionata tableta”, conform lui Alexandru Dragoiu, vine cu un capac din aluminiu si un ecran HD de 8 inchi cu o rezolutie 1024×768 si ruleaza Android 4.0.

„Dual-Core este o gama premium, atat din punct de vedere al caracteristicilor tehnice cat si a design-ului. Intram pe segment cu doua tablete care ofera cele mai bune caracteristici hardware si software la preturi gandite pentru romani. Desi suntem prezenti pe piata tabletelor din luna aprilie, suntem multumiti de cum au fost primite modelele noastre pana acum, de aceea sunt increzator in succesul acestei game”, declara Alexandru Dragoiu, fondatorul E-Boda.

Tableta Supereme IPS Dual Core x200 este disponibila pe piata la pretul de raft de 1099,9 RON, iar Supreme X80 va ajunge in perioada urmatoare la un pret recomandat de 699,9 RON.

38-40% din totalul pietei de tablete din Romania apartine producatorilor locali

Alexandru Dragoiu estimeaza ca pana la sfarsitul anului se va ajunge la o piata de aproximativ 150-160 de mii de tablete in Romania, iar din totalul tabletor 38-40% este detinut de brandurile romanesti: Allview, Evolio si E-Boda.

In ceea ce priveste market share-ul,  E-Boda detine 8,5%. Ultimele statistici oficiale sunt din luna august, cand piata a fost undeva la 12.000 de unitati, iar compania a vandut 1000 de unitati. Pana la sfarsitul anului se spera la o cota de piata de 12% si 20.000 de tablete vandute.

Galerie foto