Cisco preconizează o creştere de şase ori a traficului cloud până în 2016

Scris de | 2 noiembrie, 2012
Cisco preconizează o creştere de şase ori a traficului cloud până în 2016

Conform studiului Cisco Global Cloud Index, traficul global din centrele de date va creşte semnificativ până în anul 2016. Compania anticipează şi o creştere de şase ori a traficului cloud global, componenta traficului din centrele de date cu cea mai rapidă creştere – o rată anuală compusă de creştere (CAGR) de 44% – de la 683 exabytes de trafic anual în 2011 la 4,3 zettabytes până în 2016.

Majoritatea traficului centrelor de date nu este efectuat de utilizatorii finali, ci de centre de date şi volume de lucru în cloud-computing folosite în activităţile care sunt practic invizibile persoanelor fizice. În perioada 2011-2016, Cisco estimează că aproximativ 76% din traficul centrelor de date va rămâne la nivel de centre de date şi va fi generat în mare parte de stocarea, producerea şi dezvoltarea datelor.

Alte şapte procente de trafic în centre de date va fi generat între centrele de date, determinat în principal de replicarea datelor şi actualizări de software/sistem. Restul de 17% din traficul centrelor de date va fi produs de utilizatorii care accesează sisteme cloud pentru a naviga pe web, a trimite mesaje pe e-mail şi a folosi transmisii video.

Cisco estimează o creştere a patru ori a traficului global din centrele de date, care va atinge un volum total de 6,6 zettabytes pe an în 2016.

Comparativ, numărul de 6,6 zettabytes reprezintă echivalentul a 92 trilioane ore de transmisie de muzică, 16 trilioane ore de conferinţe business pe web şi 7 trilioane ore de transmisie on-line video de înaltă definiţie (HD) – echivalentul a aproximativ 2,5 ore de video HD transmis zilnic pentru populaţia lumii în 2016.

Etichete: , , , ,