Orange şi C.N.A.D.N.R.: De mâine românii vor putea să-şi plătească rovinieta prin SMS

Scris de | 4 decembrie, 2012
Orange şi C.N.A.D.N.R.: De mâine românii vor putea să-şi plătească rovinieta prin SMS

Începând de mâine, 5 decembrie, şoferii vor putea să-şi achiziţioneze rovinieta prin SMS, datorită unui parteneriat între Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România şi operatorul de telefonie mobilă Orange.

Clienţii Orange pot solicita rovinieta printr-un simplu SMS trimis la numărul 7500, cu numărul de înmatriculare și litera corespunzătoare categoriei rovinietei pentru tipul lor de vehicul. De exemplu, pentru un autoturism cu numărul de înmatriculare B54AJV, clientul va trimite B54AJV A la numărul scurt 7500. După transmiterea solicitării, clienții primesc detaliile cererii și tariful pentru emiterea rovinietei, pe care le confirmă răspunzând “DA” prin SMS. În acel moment clienții vor primi, tot prin SMS, confirmarea emiterii rovinietei cu toate informațiile necesare: seria rovinietei, numărul de înmatriculare, categoria rovinietei, tipul vehiculului, durata de valabilitate și informații privind modul de verificare a rovinietei pe site-ul www.cnadnr.ro.

Odată cu această confirmare, clienților Orange PrePay li se va retrage din cont suma necesară pentru plata rovinietei solicitate, iar în cazul clienților cu abonament, suma de plată se va regăsi pe factura de servicii. Fiecare mesaj transmis la numărul 7500 are tariful standard de 5 eurocenți/SMS trimis. Pot fi solicitate roviniete pentru mai multe vehicule de pe același număr de telefon.

De asemenea, în cazul în care clienții doresc să afle informaţii despre categoriile de roviniete corespunzătoare fiecărui tip de vehicul, pot trimite SMS cu textul INFO la 7500 şi vor primi înapoi un mesaj scris cu toate detaliile necesare.

În prima etapă, rovinieta prin SMS este disponibilă pentru cea mai mică durată de valabilitate corespunzătoare fiecărei categorii de vehicule de la A la F, astfel: 7 zile pentru categoriile A sau B și 1 zi pentru categoriile C, D, E sau F. Astfel, tarifele sunt următoarele: 2,74 de euro pentru vehiculele din categoria A cu o perioada de valabilitate a rovinietei de 7 zile, 5,4 euro pentru vehiculele din categoria B cu valabilitate de 7 zile, 3,63 de euro pentru vehicule din categoria C cu valabilitate de 1 zi, 6,21 de euro pentru vehicule din categoria D cu valabilitate de 1 zi, 7,82 de euro pentru vehiculele din categoria E cu valabilitate de 1 zi și 9,43 de euro pentru vehiculele din categoria F cu valabilitate de 1 zi.

ROG Zephyrus G14

Etichete: , , , ,