Orange lansează serviciul 4G în Bucureşti şi la munte

Scris de | 12 decembrie, 2012
Orange lansează serviciul 4G în Bucureşti şi la munte

Orange România a anunţat disponibilitatea tehnologiei 4G în România. Momentan, serviciul va putea fi folosit doar în capitală, în zona centrală şi de nord, şi în stațiunile de vacanță de pe Valea Prahovei, în zona Bran-Moieciu și Poiana Brașov.

Clienții operatorului de telefonie mobilă pot alege un abonament Colibri 15, Colibri 25, Colibri 25 Special sau Colibri 35 pe doi ani și primesc trafic nelimitat la viteze 4G timp de 6 luni. Atunci când ies din zona de acoperire 4G, clienții Orange se conectează la rețeaua de date 3G/H+ consumând din traficul de date aferent fiecărui abonament.

În prima etapă, internetul mobil 4G va fi disponibil pe modemuri și tablete, urmând să fie disponibil în curând și pe telefoane. Pentru conectarea la rețeaua 4G, Orange oferă clienților săi modemul Huawei E392 4G cu prețuri pornind de la 0 euro și tableta Samsung Galaxy Note 10.1 4G de la 309 euro împreună cu abonamentele care oferă acces la serviciul de date 4G.

Vitezele 4G în rețeaua Orange pot ajunge până la 75 Mbps pentru download și 37,5 Mbps pentru upload, ținând cont de resursele de spectru disponibile în prezent.

De asemenea, Orange a anunţat că va dezvolta pe parcursul anului 2013 serviciul de internet mobil 4G, urmând ca, din aprilie 2014, când va fi disponibil spectrul de frecvențe dedicat pentru serviciile 4G, să le ofere clienților săi posibilitatea să descopere potențialul maxim al acestei tehnologii.

Etichete: , , , , ,