Camere revoluționare pe smartphone-uri și tablete, de la Toshiba

Scris de | 28 decembrie, 2012
Camere revoluționare pe smartphone-uri și tablete, de la Toshiba

Una dintre cele mai interesante inovații care ar urma să sosească pe smartphone-urile și tabletele de anul viitor vine sub forma unei camere impresionante realizată de Toshiba.

Cu un sistem de funcționare ce aduce aminte de un alt gadget remarcabil lansat anul trecut, camera Lytro, noile camere ce ar urma să fie produse de Toshiba îți vor permite să muți focusul într-o fotografie chiar și după ce aceasta a fost deja realizată. Vrei să scoți în evidență un fluture sau peisajul din fundalul acestuia sau vrei să muți focusul pe o anumită persoană din fotografie? Tot ce trebui să faci este să alegi punctul dorit.

Potrivit celor de la Asahi Shimbun, camera este capabilă să ofere și fotografii în care toate elementele sunt focalizate sau să realizeze clipuri video în care după ce ai ales subiectul poți schimba cu ușurință fundalul.

Aceste performanțe sunt posibile grație unui design ce integrează într-un cub de doar 1 cm circa 500.000 de micro lentile, fiecare dintre ele recepționând o imagine puțin diferită. Software-ul procesează apoi datele și combină imaginile pentru a genera fotografia dorită. Sistemul este oarecum similar cu ochiul unei insecte.

Toshiba va comercializa modulul de cameră anul viitor, rămânând să vedem care producători vor fi interesați de noul sistem de imagine.

Etichete: , , ,