Utilizatorii Windows Phone nu mai pot accesa Google Maps in browser, dar Google va remedia problema

Scris de | 6 ianuarie, 2013
Utilizatorii Windows Phone nu mai pot accesa Google Maps in browser, dar Google va remedia problema

Mai multi utilizatori s-au plans in ultimele zile ca nu mai pot accesa Google Maps pe device-urile cu Windows Phone 7.5 si 8. La accesarea maps.google.com in Internet Explorer se face un redirect spre browser google.com/m. Google a declarat initial ca au fost probleme cu motorul de redare al browserului si nu au spus cand se va remedia probleme, dar ulterior au comunicat faptul ca este o problema de afisare a Google Maps in Internet Explorer pe mobil si ca problema se va rezolva in curand.

Razboiul Google-Microsoft nu este unul nou, iar in urma blocarii accesului Google Maps pe dispozitivele cu Windows Phone utilizatorii au inceput sa discute intens daca este vorba despre un boicot Google impotriva Microsoft. Google spunea recent ca nu planuieste lansarea vreunui aplicatii pentru dispozitivele cu Windows Phone prea curand, desi pe alte platforme s-au grabit sa aduca serviciile lor.

“Versiunea mobila a Google Maps este optimizata pentru browserele Webkit, cum ar fi Chrome si Safari.  Pentru ca Internet Explorer nu este un browser Webkit, dispozitivele Windows Phone nu sunt capabile sa acceseze Google Maps din browserul de mobil”, a declarat un oficial Google initial.

Explicatia a parut un pic ciudata, iar oficialii Microsoft au iesit in fata sa confirme  ca Internet Explorer din Windows Phone 8 si cel din Windows 8 folosesc acelasi motor de afisare, deci nu ar trebui sa fie nicio problema. De asemennea, Firefox functioneaza cu motorul de afisare Gecko, iar utilizatorii browserului pe mobil nu au intalnit aceste redirectionari. Totusi, Firefox nu este disponibil si in Windows Phone Store.

Ultima declaratie Google a aparut astazi pe TheNextWeb, iar un oficial a indicat ca redirect-ul va fi scos in curand:

„Noi testam periodic compatibilitatea Google Maps cu browserele mobile pentru a ne asigura ca livram cea mai buna experienta pentru utilizatori. In ultimul nostru test, versiunea mobila a Internet Explorer nu a oferit o experienta prea buna, fara capacitatea de a panorma sau de a mari si de a realiza macar o functionalitate de baza.

Ca urmare, am ales sa redirectionam utilizatorii din versiunea de mobil IE spre google.com, unde pot cel putin sa realizeze cautari. Browserul mobil Firefox a oferit o experienta de utilizare mai buna si de aceea acolo nu este nicio redirectionare pentru utilizatori.

Recentele imbunatatiri pentru IE pentru mobil si Google Maps ofera o experienta mai buna si lucram pentru a elimina redirectionarea. Vom continua testele de compatibilitate cu Google Maps si cu alte browsere mobile, pentur a ne asigura ca oferim cea mai buna exprienta”.

Etichete: , , , , , , , ,