Nokia si-a depasit asteptarile si a vandut 4,4 milioane unitati Lumia in trimestrul 4 din 2012

⇣ Sari la articol

Nokia a dezvaluit astazi primele informatii financiare pentru trimestrul 4 din 2012 si anunta ca vanzarile nete din trimestrul al pastrulea din 2012 au fost de aproximativ 3,9 miliarde de euro, cu un volum total de 86.3 milioane de unitati.

nokia lumia 820, lumia 820, review nokia lumia 820, windows phone 8

1.9 miliarde de euro au fost vanzarile nete de smartphone-uri, cu 6.6 milioane de unitati vandute, dintre care 4.4 milioane de unitati au fost din familia Lumia.

Vanzarile nete de telefoane mobile au reprezentat aproximativ 2,5 miliarde de euro, cu 79.6 milioane de unitati vandute, dintre care 9.3 milioane au fost telefoane din familia Asha.

“Suntem bucurosi ca trimestrul 4 a fost un trimestru bun, in care ne-am deposit asteptarile”, a declarat Stephen Elop, CEO la Nokia. “Ne-am concetrat asupra prioritatilor noastre si ca urmare am vandut un total de 14 milioane de smartphone-uri Asha si smartphone-uri Lumia”, a continuat Stephen Elop.

In ceea ce priveste vanzarile din primul trimestru din 2013, Nokia se asteapta la scaderi minore. Perspectiva se bazeaza pe o serie de factori care includ mediul macroeconomic, o dinamica concurentiala din industrie care va afecta negativ zona de smartphone-uri si telefoanele de business, si faptul ca in general in primul trimestru scad vanzarile.

Articole asemanatoare