Bitdefender avertizează: Virusul „Poliţia Română” atacă din nou prin Java

Scris de | 14 ianuarie, 2013
Bitdefender avertizează: Virusul „Poliţia Română” atacă din nou prin Java

Bitdefender a emis un comunicat de presă în care prezintă o descoperire nouă în ceea ce priveşte vulnerabilitatea Java. Amenințarea informatică denumită „Poliţia Română” blochează accesul utilizatorului la calculatorul infectat până când acesta plătește o taxă.

Noua vulnerabilitate în Java a fost inclusă imediat în cele mai importante instrumente de atac din lume, printre care cunoscutul Nuclear Pack, Blackhole, precum și varianta acestuia, Cool Exploit Kit.

Majoritatea acestor atacuri sunt comandate de pe servere localizate în Marea Britanie, Canada și Statele Unite, dar, dat fiind faptul că virusul este tradus în mai multe limbi, orice utilizator care folosește versiunile vulnerabile de Java poate deveni o victimă.

Utilizatorii Bitdefender au fost protejați față de acest tip de exploatare încă de la descoperirea vulnerabilității. Pentru utilizatorii care nu folosesc Bitdefender și s-au infectat deja cu virusul Poliția Română, cei de la Bitdefender pun la dispoziție în mod gratuit un utilitar de dezinfecție, care e disponibil pe site-ul oficial.

Etichete: , , ,