Mike Lazaridis, fondatorul BlackBerry, părăseşte compania

Scris de | 28 martie, 2013
Mike Lazaridis, fondatorul BlackBerry, părăseşte compania

BlackBerry LogoCu ocazia anunţului câştigurilor din al patrulea trimestru al anului fiscal 2013, Mike Lazaridis, fondatorul BlackBerry, a declarat că renunţă la poziţia de vicepreşedinte al consiliului de administraţie din cadrul companiei canadiane.

Mike Lazaridis şi-a anunţat demisia într-o declaraţie oficială postată pe site-ul BlackBerry. Acesta consideră că şi-a încheiat obligaţia de vicepreşedinte după lansarea dispozitivelor cu sistemul de operare BlackBerry 10 şi că lasă compania în mâini bune. Mike Lazaridis a fondat în 1994 Research In Motion, care a devenit BlackBerry la începutul anului, şi a fost co-CEO-ul companiei până în 2012.

BlackBerry a vândut aproximativ şase milioane de smartphone-uri în ultimele trei luni, dar având în vedere faptul că trimestrul s-a încheiat pe 2 martie, aceast număr nu include vânzările dispozitivului BlackBerry Z10 în Statele Unite ale Americii şi Canada. Tot în Q4 2013, BlackBerry a înregistrat un profit de 94 milioane de dolari şi venituri de 2.7 miliarde de dolari.

Etichete: , , ,